Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

JanLipina

25. 5. 2011 13:59
Souhlas

Ale ocenění čtenářstvem vezdejším nečekejte. Koneckonců i prohlášení "jsem libertarián" (proč ne liberál?) zavání sociální identitou a výčet "ismů" zase vymezováním se vůči jiným sociálním identitám. I to snadno přeroste do iracionality, snad nejste ten případ. Určitě si přečtu i vaše starší články, mějte se.

0 0
možnosti
JZ

Josef Zelený

25. 5. 2011 14:07
Re: Souhlas

Klidně si další články tohoto autora přečtěte. Myslím, že jejich inteligenční potenciál bude odpovídat zhruba vašim schopnostem chápání. Neboli "svůj k svému".

0 0
možnosti
H

hromobiti03

25. 5. 2011 13:55
každému, co jeho jest.

pokud vám přijde nacionalismus jako něco iracionálního, pak máte na svůj názor samozřejmě právo. Mě zase přijde myšlenka celosvětového, nebo evropského "národa" jako něco absolutně nereálného. Neříkám, že jednou nepřijde doba, kdy dojde k přirozenému boření hranic a vytváření supernároda, ale dnes ještě ne. Nevzniká totiž odspodu, lidé na to nejsou připraveni. Stejně jako na socialismus. Jednou bude možná fungující socialistická společnost realitou, ale k tomu je ještě hodně daleko.

0 0
možnosti
N

nnevimm

25. 5. 2011 14:13
Re: každému, co jeho jest.

Já nechci vytvářet žádný supernárod. Celý článek byl o tom, že člověka je potřeba posuzovat podle činů a názorů, nikoliv podle území kde se narodil (a jazyka, který mu byl vnucen).

0 0
možnosti
JZ

Josef Zelený

25. 5. 2011 13:54
Diskusní kolega Folcwine

Souhlasím s diskusním kolegou Folcwine. Též mi na EU nevadí to, že celou řadu kompetencí převedl do Bruselu. Nevadí mi okleštěná národní svrchovanost. Vadí mi to, jakou politiku celá ta slavná EU vede, třeba ta podpora tomu nesmyslu, že se řepka pěstuje na přísady do pohonných hmot spalovacích motorů. Tyto mé názory nemají s nacionalismem nic společného. Vycházím ze svých názorů na pěstování řepky, nikoli z toho, zda český národ je nadřazen nebo naopak podřízen Němcům nebo Slovákům.

0 0
možnosti
J

JanLipina

25. 5. 2011 14:41
Re: Diskusní kolega Folcwine

Aha, tady jste... o tom autor vůbec nepíše, zkuste si to přečíst znovu.

0 0
možnosti
K

kelev2.0

25. 5. 2011 13:42
text o nicem

Moralni hodnoty nejsou nic trvaleho, meni se a lide si nejsou rovni.

0 0
možnosti
F

Folcwine

25. 5. 2011 13:12
Nacionalismus a EU?

Jsem pro vystoupení z EU (a celkově proti EU) již nějaký ten rok. A nemyslím si, že to kvůli ménu nacionálnímu cítění, ale spíše tím, kam ta EU spěje (ekonomicky).

Blog je vyšperkovaný vyumělokovanými slovními spojeními, ale faktická podstata je někde na úrovni hospodského žvanění u piva .).

0 0
možnosti
JN

jenyknovak

25. 5. 2011 13:08
Beze slov....

RvRvRvRvRv;-€;-O!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
Jsem libertarián. Co to znamená? Zastávání principu, který je pro nacisty, fašisty, komunisty, socialisty, environmentalisty, šovinisty, totalitaristy, demokraty či jiné etatisty naprosto nepřípustný. "Přirozená práva jednotlivce nelze porušit z vůle nikoho, a to ani většiny, byť by se ta skládala ze zbytku společnosti."

V diskusi vystupuji pod nickem nnevimm.

Seznam rubrik