Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

A proč tedy zakazujeme drogy? To je svobodné rozhodnutí každého člověka. A je mi milejší ten, kdo si píchá nějakou srač.ku. Ten mě totiž neohrožuje, ale kuřák, který mi v hospodě čmudí pod nos, ano.

1 4
možnosti
MP

Hospodu si mže každý vybrat. Nerudovy povídky- v hospodě se pije pivo a kouří. Založte si nekuřáckou hospodu a budete milionář. Je svoboda podnikání.

2 1
možnosti
MP

Plést si buzeraci, proti které jsem v každém případě, s preventivní kontrolou, která je v zájmu všech...

0 0
možnosti
RK

Neplest si buzeraci s preventivni buzeraci. Nemate to jedno?

0 0
možnosti
MP

Kontrolu v bytech chce jen EU- úsporné splachovače a vysavače, případně vhodné rozměry lejna... To je omezování svobody. To už není kontrola

2 0
možnosti
Foto

Ale to je úplně stejná kontrola. Že vy to nechcete stejně vnímat je věc jiná.

0 0
možnosti
MP

Auto je svým způsobem zbran a jedu li opilý, mohu někoho zabít či doživotně zmrzačit. Proto je nutná prevence. Existuje snad aspoň  jediný den, kdy by policie nepřistihla nikoho opilého za volantem??

1 0
možnosti
RK

Auto neni zbran, auto je dopravni prostredek. Zabit Vas muze clovek strizlivy, stary, mlady, usaty nebo plesaty, proste kazdy. Nelze zabranit vsem dopravnim nehodam jakoukoli represi/prevenci. Jakekoli zasah do svobod ostatnich musi mit realne opodstateni ...

Doporucuji precist treba tento krasny clanek, ktery vysvetluje pomerne pochopitelne, proc jsou snahy o kontrolu a prevenci z principu nesmylne:

http://cover72.net/zasadni/clanek.php?c=43

4 1
možnosti
MP

Kontrola řidičů je velmi nutná, vždy se najde někdo neodpovědný, kvůli kterému zcela zbytečně vyhasne život třeba někoho z nás či našich nejbližších. Jdete po chodníku a opilec vjede na chodník. Copak se to už mnohokrát nestalo, že kvůli jednomu neodpovědnému opilci se zabila v autě celá rodina?. Proto je kontrola nutná...

1 0
možnosti
Foto

Copak se nedávno nestalo že vybuchl barák? Kontroly v bytech jsou nutné. 

Takhle jste to myslel?

3 0
možnosti
MP

Pozve-li mě dnes kuřák na pokec do hospody, tak to jeho kouření vydržím, nejsem citlivka. Půjdu-li s nekuřákem, vybereme si nekuřáckou. Zákazy jsou k ničemu. Každý se může svobodně rozhodnout, kam půjde. Každý podnikatel se může svobodně rozhodnout, jakou hospodu si vybuduje. Nepochybujte, budou-li převažovat nekuřáci, že se nepodřídí. Trh si opravdu poručí!

2 0
možnosti
MP

Údajně jsou už dvě třetiny hospod nekuřácké. I kdybych šel na oběd do hospody, tak slušně požádám spolustolovníka, aby po dobu mého oběda přestal kouřit. A problém je vyřešen bez jakéhokoli nesmyslného zákazu. Údajně se v hospodách v určitou dobu nekouří. Takže vo co de?

1 0
možnosti
MK

Ty dvě třetiny...no nevím jak u Vás,ale u nás je nekuřácká jedna a to je jich zde 13.....dotaz: co když spolustolovník nevyhoví?Vím,půjdete jinde...ale to je jedno...Zdravím..

0 0
možnosti
MP

Kdysi jsem jezdil po stavbách, takže jsem se musel stravovat po hospodách. I po vesnických. Nikdy v životě by mě nenapadlo zakázat kouření v hospodách.

2 0
možnosti
MP

A to jsem byl nekuřák.

0 0
možnosti
Foto

Moc hezky napsáno, rozsévá to krásné otazníky, což cením. Je pravda, že ty příklady jsou dost na hraně, ale jako ilustrace vynikající. Jen se obávám, že je tady bude málokdo brát jako ilustrace a v tomto kontextu i chápat.

0 0
možnosti
MP

Zákazem se nikdy nic nevyřešilo, spíše nastal pravý opak. A droga je droga. Proč se nezakáží automaty a nezakazuje podávání alkoholu, díky kterému je mnoho smrtelných nehod a rozvrácených manželství a zničených životů?

1 0
možnosti
MK

p.Petr,než neco napíšete,zkuste zapřemýšlet.

Automaty si města již dnes regulují místní vyhláškou.Proč?Z jasných důvodů.Kriminalita a pod..

Alkohol za volant nepatří,,na to je vyhláška také,že se nedodržuje,je věc i malé kontroly na cestách..ale to jsme jinde.

A že jsou rozvrácená manželství je důsledek i dnešní doby,nevím pouze,zda lepší.

Ale to už život.

0 2
možnosti