Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

M16a87r59t69i45n 27M82r12á92z

28. 8. 2014 13:19

Napsal jste to výborně! děkuju

2 1
možnosti
OK

" Pokud by si některý z kuřáku přinesl jídlo vlastní, měl by mít provozovatel kuřárny povinnost ho z místnosti vyloučit? Jestli že ne, pak evidentně jídlo jako takové v místnosti s kouřem nemůže být problém. "  Pardon, ale větší argumentační paskvil jsem nečetl.

4 4
možnosti
MB

M65i56l92o85š 69B73é47m

28. 8. 2014 13:13

Když je to argumentační paskvil, jistě nebude problém ho protiargumenty rozcupovat. :-)

5 0
možnosti
MP

Hospoda bez pokouřeníčka není hospoda. To tvrdím jako bývalý kuřák. Když je něco zakázáno, hned mě to začne lákat...Neměl bych si znovu zapálit?;-D

6 1
možnosti
MS

Jestli chcete být zase otrokem těch "děvek kutnohorských", tak to zkuste. Já bych do toho ale nešel. Jsem rád, že to mám z krku. :-)

0 1
možnosti
MP

Tolik zákazů co je ted, nebylo ani v minulém režimu. A to ještě není všem zákazům konec.

2 1
možnosti
MK

p.Petr,proč zrovna "zákaz",nikdo přeci kouřit nezakazuje,jde jen o to stanovit kde ano a kde ne.To není zákaz,ale pravidlo....ač se Vám to nezdá,je to rozdíl..

1 4
možnosti
PBR

já jsem jen malý panáček, ale možná by měl někdo svému poslanci navrhnout, aby projednali zákon o "zákazu zakazování" ...protože v poslední době to už opravdu více než přehání. Všichni mají plnou hubu svobody  a demokracie, ale těch zákazů už je trošku moc..Proč třeba nepoužijí slova jako doporučit, navrhnout ?? To tolik svému národu nevěří, že musí hned zakazovat??;-)

6 0
možnosti
JP

nejhorsi je, ze dotycna individua maji jeste tu drzost se z nejakeho me nepochopitelneho duvodu oznacovat za "pravici" ... bastiata na ne, holotu.

2 0
možnosti
AK

Výborně napsáno!

Jinak z té diskuse kolem toho je mi velmi smutno. Ten argument, že uvedený zákaz je naprosto nepřípustným zásahem do svobody podnikání, který by k odmítnutí tohoto návrhu měl bohatě stačit dostává na frak v diskusích vždy jako první. Je smutné, jak lehko se lidé té těžce nabyté svobody vzdávají. Zákaz kouření, zákaz prodeje v určité dny, zákaz toho, tamtoho, zákaz, zákaz. Přitom nikdo nikoho nenutí do žádné z těch hospod chodit.

A lidem, kteří toto podporují vzkážu jednu věc: Na základě úplně stejných argumentů lze zakázat třeba jízda autem. Takže abyste se za pár let nedivili...

8 2
možnosti

Proč to je nepřípustný zásah do svobody podnikání? Podnikání je, kupodivu, svázáno mnohými bezpečnostními předpisy. Když budu chtít postavit levné radonové domy, stát mi to zakáže. I kdybych  to prodával coby radonové domy. Je i tohle nepřípustným zásahem do svobody podnikání?

Tohle kategorické škatulkování občas není moudré. Zákaz kouření je určitým zásahem do svobody podnikání, určitě. Ale je jen otázka, jestli vhodným či ne.

3 2
možnosti
VJ

Jako nekuřák jsem také spokojen s právní úpravou, jaká je teď. Nejsem ale spokojen s jejím dodržováním v případech oddělených prostor...tam je to v 90% polovina bazénu, kde se může čůrat a polovina, kde ne.

Problém je, že kuřák poškozuje zdraví jiných lidí a pak je velmi složité říci, jestli čistě dnešní finanční zisk je to, co rozhoduje, nebo jestli ztráty v budoucnu nejsou větší a pak je potřeba ta pravidla nastavit. Většina lidí nemyslí dále než do večerního seriálu, takže jejich hodnocení je zbytečné.

A další problém je v tom, že nekuřák se nedočká žádného odškodnění za svou újmu na zdraví, způsobenou kuřáky. Je to jako by vám někdo občas stříkl pepřák do obličeje, ale přesto to za normální nepovažujeme...sobečtí kuřáci to dělají ostatním dnes a denně. :-/

3 0
možnosti
MS

Na to vám zastánci kuřáků automaticky řeknou, že vás nikdo nenutí do kuřáckých hospod chodit. A mají pravdu. Ale nikdo z nich vám neřekne, kam tedy máte chodit na točené pivo, když ve městě není ani jedna nekuřácká hospoda. :-)

1 1
možnosti
LZ

Nechápu, proč tolik obhajování kouření. Vždyť každý kuřák, který má problémy, nemusí přece nic vysvětlovat a může svobodně odejít do země, kde šikana s kouřením není. Jestli odejde nebo ne, je na jeho svobodném rozhodnutí, stejně jako je na rozhodnutí nekuřáka jít nebo nejít do zakouřené restaurace/hospody.

0 7
možnosti
MB

M80i34l81o51š 56B19é11m

28. 8. 2014 12:32

To je ale zase jednou hloupý příspěvek. Proč to neobrátit? Proč nevyzvat k odchodu všechny, co se dožadují výhradně nekuřáckých restaurací? Vždyť ve zbytku Evropy už je to standard.

6 0
možnosti
MP

Až vám zakážou vaše oblíbené pivo či víno nebo tlačenku, už bude pozdě. Na té tlačence už se skutečně pracuje! Znáte tu pohádku- jen jeden prstíček...? Všechno se vyvíjí a každé zlo začíná velmi nenápadně...Cesta dlážděná dobrými úmysly skutečně vede do pekla.

8 0
možnosti
Foto

salamová metoda...

1 0
možnosti
KF
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
Jsem libertarián. Co to znamená? Zastávání principu, který je pro nacisty, fašisty, komunisty, socialisty, environmentalisty, šovinisty, totalitaristy, demokraty či jiné etatisty naprosto nepřípustný. "Přirozená práva jednotlivce nelze porušit z vůle nikoho, a to ani většiny, byť by se ta skládala ze zbytku společnosti."

V diskusi vystupuji pod nickem nnevimm.

Seznam rubrik